Nieuws
08 maart 2007 - Redactie MobileCowboys

Dot mobi domeinen voor 300.000 dollar geveild

De recent geïntroduceerde domeinextensie .mobi heeft vannacht hoge ogen gegooid op een veiling in Las Vegas. In totaal werden er gisteravond 14 .mobi domeinnamen geveild. Samen brachten ze ruim 300,000 dollar op, zo schrijft www.dotmobiz.com. De domeinnaam RealEstate.mobi nam het grootste deel van de opbrengst voor zijn rekening: voor 85.000 dollar wisselde deze domeinnaam van eigenaar. Casinos.mobi was een goede tweede met een bedrag van 52.000 dollar.

De veiling werd gehouden in het luxe Venetian Hotel in Las Vegas, waar alleen op invitatie meegeboden kon worden. De derde plaats was voor Singles.mobi met 41.000 dollar, gevolgd door Pics.mobi en Pizza.mobi, die beiden net iets meer dan 20.000 dollar opbrachten.

Het in september 2006 geïntroduceerde .mobi adres heeft in zijn korte bestaan al een hele groei doorgemaakt. Tot nu toe zijn er wereldwijd ruim 400.000 domeinen geregistreerd. Vergeleken met twee miljoen .nl adressen en vijftig miljoen .com’s, zijn veel .mobi domeinen nog ongeregistreerd. Volgens dotmobiz.com zijn er nog veel bedrijven niet in het bezit van hun .mobi domein, terwijl de registratiekosten van maar 10 euro niet opwegen tegen de mogelijkheden om een correcte en gebruiksvriendelijke mobiele uitstraling te hebben.

De .mobi extensie, een initiatief van onder andere T-Mobile, Nokia, Google, Microsoft en Vodafone, is in het leven geroepen omdat er geen standaard was voor een mobiel webadres. Uit de resultaten van het gisteren gepubliceerde onderzoek op Jungle Rating en NU.nl, blijkt dat het ene bedrijf www.domein.nl/pda gebruikt en het andere bedrijf weer mobiel.domein.nl. Dit zorgt voor een stagnatie van de groei van mobile internet en .mobi moet daar verandering in gaan brengen.Gerelateerde links:
Accoord over .mobi domein extensie
Registratie .mobi domeinen begonnen
.Mobi domeingekte in volle gang
Het .mobi domein eindelijk live
ICANN goed op de communicatie tour
Mobile internet nog nauwelijks gebruikt
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl