Toestellen
24 oktober 2014 - Redactie MobileCowboys

Dossier 4G Internet [ADV]

Supersnel: dat is de nieuwste en vierde generatie van het mobiele internet. 4G, ook wel LTE genoemd is de opvolger van het 3G-netwerk. De meeste consumenten zijn tevreden met de snelheid van het 3G internet. Maar waarom is het toch veel slimmer om voor 4G/LTE van bijvoorbeeld Vodafone te kiezen?

Ten eerste is het 4G-netwerk een grote verbetering op het gebied van snelheid, stabiliteit en dekking. Het wachten op het laden van webpagina’s is verleden tijd en bestanden kunt u razendsnel uploaden. Het kost u bijvoorbeeld geen extra data om een foto te verzenden, het gaat alleen vele malen sneller. Bovendien kunt u beeldbellen en video’s streamen zonder last te hebben van haperingen. De snelheid en stabiliteit wordt mogelijk gemaakt door de maximale downloadsnelheid van een netwerk.

De maximale downloadsnelheid van het huidige netwerk 3G, is slechts 2Mbps (Megabit per seconde). Dit is relatief langzaam wanneer u het vergelijkt met de snelheid van 75 Mbps van het 4G Vodafone Netwerk. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken dat u per ongeluk te veel internet gebruikt nu u sneller kunt internetten. Het is mogelijk om gebruik buiten de bundel stop te zetten bij Vodafone, zodat er geen onverwachte kosten plaatsvinden.

Andere providers zoals KPN en T-Mobile bieden mobiel internet aan met een maximale snelheid van 50Mbps. Bij Vodafone profiteert u nu al van sneller 4G internet, dat bovendien in heel Nederland beschikbaar is. Eind 2014 introduceert Vodafone in de grote steden 4G Plus. Het 4G Plus netwerk is de snellere variant van 4G/LTE, met een maximale downloadsnelheid tot wel 200Mbps. 4G Plus is dus extreem snel internet!

Om gebruik te maken van supersnel 4G internet heeft u een toestel nodig die 4G Ready is. Het is helaas niet mogelijk om via een software update uw eigen smartphone 4G ready te maken. Bekijk op Belsimpel.nl de beste tien toestellen die geschikt zijn voor het 4G/LTE Netwerk! In de toekomst worden ook toestellen gepresenteerd die draaien op 4G/LTE Plus. Zo maakt u gebruik van nog sneller internet. Een voorbeeld hiervan is de Samsung Galaxy Alpha.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl