Entertainment
02 januari 2007 - Ron Smeets

Dorstige planten bellen zelf hun eigenaar

Er zijn een hoop mensen die geloven dat planten beter groeien en bloeien als je regelmatig met ze praat. Binnenkort kunnen die planten ook iets terug zeggen. "Ik wil water", bijvoorbeeld.

BotaniCalls is een systeem dat planten in staat stelt zelf telefonisch contact op te nemen met hun eigenaar als ze water of voeding (kunstmest?) nodig hebben.

Sensoren houden de conditie van de planten in de gaten en als het nodig is sturen die sensoren een PHP script aan dat vervolgens een bericht stuurt naar een open-source bel-applicatie, Asterisk, dat op haar beurt het telefoongesprek voert. De eigenaar van de plant hoort vervolgens een audio-bericht met daarin de wensen van zijn plant(en).Gerelateerde links:
Ruil je oude GSM in voor een boom
Bellen met biologische GSM's
Vogels fluiten ringtones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.