Entertainment
02 juni 2006 - Ron Smeets

Dorp in Kansas wil alle GSM's uit verkeer verbannen

Als het aan het gemeentebestuur van Lawrence, Kansas, ligt dan geldt daar binnenkort een verbod op het gebruik van alle soorten GSM's en andere mobiele communicatiemiddelen, hands-free of niet, in auto's, op de brommer of motor.

Aanstaande maandag wordt het wetsvoorstel in de gemeenteraad en met de lokale verkeersveiligheid commisie behandeld en als de wet aangenomen wordt , dan is het meteen het strengste GSM verbod van de VS.

Fijn, zo'n land van de onbegrensde mogelijkheden: Auto rijden mag er vanaf je 16e na een paar lessen van je vader of moeder. Een wapen koop je, legaal, op iedere hoek van de straat, maar een biertje pakken (zelfs vasthouden is al teveel)voor je 21e of hands-free bellen in de auto zijn wel strafbaar. . .Gerelateerde links:
Babysit service voor mobieltjes
Don Quichote en de GSM
VS wil verbod op GSM in auto voor tieners
Verbod op lopend mobiel bellen ???
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.