Toestellen
31 maart 2009 - Ron Smeets

Doorzichtige LG GD900 komt in Mei

In Barcelona was de LG GD900 met zijn doorzichtige keypad nog niet veel meer dan een stuk bewegend plastic in een vitrine.

Als we de fabrikant nu mogen geloven dan is het toestel zo goed als klaar en wordt hij officieel gepresenteerd tijdens de CTIA die morgen (1 April, geen grap) in Las Vegas begint.

Het toestel wordt net als de Arena voorzien van een 3 inch WVGA (480x800) touchsreen display en de 3D S-Class Touch Interface.

Verder wordt ook gesproken over enkele bijzonder bedienings functies. Zo kun je de MP3 speler starten door een 'M' op het display te tekenen met je vinger. Om het volume aan te passen teken je een cirkel. Daarbij neem ik aan dat met de klok mee het volume omhoog gaat en tegen de klok in omlaag.

De LG GD900 zal ergens in de maand dat de meeste vogeltjes een ei leggen al in winkels gaan verschijnen. Volgens LG aanvankelijk alleen in Europa en Azie, maar of Nederland en België dan ook al aan de beurt zijn is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de prijs van de GD900.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.