Concepten
31 maart 2011 - Ron Smeets

Doorzichtig smartphone concept van Aston Martin

Aston Martin is geen nieuweling in de (smart)phone markt. Nee, de fabrikant van bolides die voor de gewone sterveling niet te betalen zijn maakt zelf geen toestellen, maar ze hebben in het verleden wel al eens hun naam verbonden aan een luxe (en dure) versie van de Nokia 8800.

Deze week dook een concept op voor een doorzichte Aston Martin Smartphone, de CPT002. En dan bedoel ik dus helemaal doorzichtig en niet zoals de LG Crystal die alleen een doorzichtig keypad had.

Op zich een aardig idee en de bedenker van deze doorzichtige telefoon heeft ook gedacht aan oplossingen voor enkele praktische problemen die de doorzichtigheid met zich meebrengt. De SIM kaart, geheugen en andere technische onderdelen die niet doorzichtig zijn, zouden 'verstopt' worden in de platinum zijkanten van het toestel. Of dit ooit echt in de winkels gaat verschijnen is niet bekend, maar het ziet er wel cool uit, toch?

Aston-Martin-Doorzichtig-CPT002-a Aston-Martin-Doorzichtig-CPT002-b Aston-Martin-Doorzichtig-CPT002-c

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.