Nieuws
08 april 2007 - Ron Smeets

Doorzichtig camphone concept

De pas afgestudeerde industrieel vormgever Pei-Hua Huang heeft een camphone concept bedacht waarbij de 'zoeker' van de camera wordt gevormd door een doorzichtig deel van het toestel.

Hij noemt het zelf een 'What You See Is What You Get' concept. Op de foto's (na de klik) valt verder op dat Pei-Hua het toestel in verschillende materialen zou willen laten produceren zodat de keuze van het model past bij de smaak van de koper.

Zo zou een chrome versie prima passen bij lederen accessoires, en stop je de RVS versie gewoon in ge spijkerbroek. Andere combinaties zijn 'Aziatische stof (zijde?) met Aluminium en Carbon Fiber met zwart staal.

Leuk is ook om te lezen dat Pei-Hua op zoek is naar toestelfabrikanten om zijn idee aan te verkopen. Hij schrijft in een reactie op het artikel bij Yanko Design: "It's a concept project. However, I'd like to sell this idea to the cellphone company who's interested about it".Gerelateerde links:
GSM 'armband' met je hand als keypad
De clamshell camera
Papieren GSM met tear-off keypad
De Nano GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.