Nieuws
09 juli 2009 - Ron Smeets

Dood door mobiele telefoon

Ik wilde geen Engelse titel boven dit bericht maar eigenlijk klinkt 'Death By Cell Phone' natuurlijk een stuk indrukwekkender. OK, het is misschien wat erg Amerikaans, maar dit soort boodschappen (zie video hieronder) waarin nabestaanden vertellen over het onheil dat hen is overkomen omdat een mobiel bellende of SMS-ende bestuurder even niet oplette, komen natuurlijk wel aan.

In de VS veroorzaakten hands-on bellende bestuurders vorig jaar 636.000 auto ongelukken waarbij 330.000 licht-. 12.000 zwaar gewonden en maar liefst 2.600 doden vielen.

In sommige staten wordt deze campagne ook ondersteund met confronterende billboards lang snelwegen. Enfin, de boodschap moge duidelijk zijn. Hands-on bellen, SMS-en of Emailen achter het stuur is levensgevaarlijk. Niet doen dus!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.