Nieuws
31 maart 2006 - Ron Smeets

Dons in je GSM

Zo vlak voor 1 April heb ik toch zeer mijn twijfels over de juistheid van dit bericht, ondanks het feit dat het een heel milieuvriendelijke oplossing lijkt, is het mij allemaal toch net iets te onwaarschijnlijk. Enfin, oordeel zelf maar!

In Engeland opent morgen (duh) een exhibitie van 'afgedankte mobieltjes' haar deuren voor het publiek. Doel van deze tentoonstelling is om het publiek te tonen wat allemaal nog mogelijk is met de ruim 1700 oude mobieltjes die alleen al in Engeland per uur afgedankt worden.

In het kielzog van dit bericht meldt Textually dat men in de VS bezig is met de ontwikkeling van plastic vervangende materialen die onder andere in de 'moederborden' van GSM's verwerkt kunnen worden. De zogenaamde milieuvriendelijke plastic wordt gemaakt van dons (ja, van gevogelte) en soja bonen. . .

Nee, hoe langer ik er over nadenk, hoe onwaarschijnlijker het hele verhaal wordt.Gerelateerde links:
Apple gaat iPod recyclen
Recycling SMS service voor Londeners
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.