Toestellen
02 december 2012 - Ron Smeets

Donker, muziek, 'n lichtshow en video: Lumia 920 vs iPhone 5

De camera's van de Lumia 920 en de iPhone 5 presteren beiden ook bijzonder goed in donkere omstandigheden, zowel bij het maken van foto's als video's. De Lumia 920 is, dankzij wat extra instellingen, iets beter dan dan die van de iPhone 5.

Hieonder staan twee video's, gemaakt tijdens een optreden van het Trans Siberisch Orkest. Donker, muziek en een lichtshow, maar dan met twee toestellen gefilmd en niet door Nokia zelf. De eerste video is gemaakt met de Lumia 920 en de tweede met de iPhone 5.

Wie de winnaar van deze 'vergelijking' is? Dat is moeilijk te zeggen. Het geluid is van beiden helder, maar de Lumia 920 stond veel verder van het podium af en daardoor lijkt het geluid wat zachter (volume). De overzicht shots van de Lumia 920 zijn erg goed en de OIS (beeldstabilisatie) doet zijn werk ook prima. Wederom is het vergelijk met de iPhone 5 iets moeilijker omdat die dus dichter bij het podium, en tussen een 'hossende (nou ja) menigte, stond. Enfin, oordeel zelf maar.

Het resultaat van de Nokia Lumia 920:

Het resultaat van de iPhone 5:

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.