Entertainment
25 oktober 2005 - Ron Smeets

Don Quichote en de GSM

Zo af en toe doet Richard Roy, een afgevaardigde van de staat Connecticut, van zich spreken in zijn rol van Don Quichote. 'Don Roy' strijdt al jaren tegen het gebruik van mobiele telefoons.

Hij probeert al geruime tijd om het gebruik van GSM's door automobilisten helemaal te verbieden , ook hands-free, en nu heeft hij de plannen opgevat om een wet voor te stellen die het gebruik van GSM's in bioscopen, theaters en winkels moet gaan verbieden.

Zijn motivatie haalt hij naar eigen zeggen uit het doorgaans onbeschofte gedrag (in zijn ogen) van mobiele bellers in openbare gelegenheden.

Natuurlijk zijn er ook al direct organisaties die de plannen van 'Don Roy' bombarderen. Zo vindt Roger Vann van de Amerikaanse burgerrechten organisatie ACLUCT dat zo'n verbod de individuele vrijheden en rechten van burgers zou aantasten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.