Nieuws
28 maart 2015 - Ron Smeets

Domme iPhone dief maakt selfies die bij de eigenaar opduiken Foto's verschenen in de 'uploads from phone' map van facebook

Domme smartphone dieven bestaan nog steeds en als je het mij vraagt zullen die ook nooit helemaal verdwijnen. De dame die de iPhone van de 23-jarige Rawley Bingham pikte is nog niet opgepakt maar dat lijkt nog slechts een kwestie van tijd.

De dievegge was schijnbaar zo in haar sas met haar nieuwe, illegaal verkregen, iPhone dat ze driftig begon met het schieten van tientallen selfies. Wat ze echter niet wist is dat de kiekjes ook online werden opgeslagen en wel in de map 'uploads from phone' van het facebook account van de eigenaresse; Rawley dus.

De iPhone werd gestolen tijdens een bezoek aan een bar in Denver en op de selfies is te zien dan de nieuwe 'eigenaar' zich ook door Denver beweegt. Helaas is de identiteit van de vrouwelijke dader nog niet bekend maar er is een beloning uitgeloofd van maar liefst 2000 dollar voor de gouden tip. Zowel de politie als de rechtmatige eigenaresse hebben de dief al gebeld (ze gebruikt dus ook nog hetzelfde abonnement en nummer). Die zei dat ze het toestel terug zou brengen maar tot op dit moment is dat nog niet gebeurd. Op een van de selfies is wel te zien dat ze waarschijnlijk bij McDonald's werkt. Daarvan zijn er overigens 25 in Denver zelf.

Een paar hersencellen van de dievegge bleken overigens wel te functioneren want ze heeft de 'Find my iPhone' functie vlak na de diefstal wel weten uit te zetten. Nah ja, laten we hopen dat een van haar 'vriendinnen' die 2000 dollar goed kan gebruiken en haar verlinkt.

Voor de liefhebbers staan hieronder enkele van de selfies en een video van het oorspronkelijke nieuwsbericht van 9News.

Rawley Bingham kan er intussen wel al een beetje om lachen, maar ze hoopt uiteraard dat de dader gepakt wordt en ze haar iPhone weer terug krijgt, maar ze wil daarna verder geen aangifte doen.


Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.