Entertainment
04 november 2005 - Ron Smeets

Domme dief steelt smartphone van smart guys

Zo af en toe lopen ze tegen de lamp, de domme dieven die denken slim te zijn en snel hun slag willen slaan.

Zo werd afgelopen weekend de vrolijke stemming tijdens de MoDaCo meeting, een user group van Smartphone eigenaars en ontwikkelaars, overschaduwd doordat een Orange C550, bedoeld voor het goede doel, gestolen bleek.

Wat de dief zich echter niet realiseerde is dat de meeste van de aanwezigen smartphone-experts waren. Binnen 24 uur schakelde mede-oprichter Paul O'Brien de hulp van 'hacker' Martin in die, na wat zoek- en programmeerwerk, in no time het IP-adres achterhaalde van de computer waar het toestel op aangesloten was, sinds de diefstal, waarschijnlijk om de Sim-lock te kraken.

Verder speurwerk wees uit dat de dader zelf ook lid was (nu dus met de nadruk op WAS) van de MoDaCo usergroup. Een telefoontje van Paul O'Brien met de mededeling "Jij hebt iets van mij" was voldoende. De volgende dag ontving men het toestel, ongedeerd, per post retour.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.