Nieuws
16 oktober 2015 - Ron Smeets

Domme dame filmt en streamt haar eigen 'dronkemansrit' met Periscope Tips van kijkers leidden politie naar haar lokatie

Periscope is een leuke app om live video te streamen vanaf je smartphone. Vorige week deed Schiphol dat nog met de eerste landing van een Airbus A350. Helaas zijn er ook minder slimme voorbeelden. Neem bijvoorbeeld de domme dame uit Florida die enkele dagen geleden besloot in beschonken toestand achter het stuur van haar auto te kruipen en de daaropvolgende 'dronkemansrit' (of moet ik zeggen 'dronkevrouwrit' ;)) met haar smartphone via Periscope live uit te zenden.

De verbaasde kijkers gingen vervolgens helemaal los met reacties, verwensingen en oproepen om de auto aan de kant te zetten. Zonder veel succes. Sommige kijkers herkenden de plekken waar ze al zwalkend voorbij reed. Zo kon de lokale hermandad ingelicht worden die de dronken dame opspoorde, aanhield en arresteerde op verdenking van rijden onder invloed. Gelukkig heeft de dame met haar streaming actie zelf voor het nodige bewijs gezorgd waardoor de kans nihil is dat een slinkse advocaat, zelfs die van OJ Simpson, haar vrijgepleit zal krijgen.

Hieronder kun je de complete video van haar dronken rit bekijken. Het is een klein wonder dat ze in de bijna 40 minuten dat ze onderweg geweest is niemand aangereden heeft!

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.