Geruchten
29 september 2008 - Ron Smeets

Doek valt voor Sagem? (Update, 15u40)

Net nu het met Sagem ook hier in Nederland de goede kant op gaat dreigt plotseling het doek te gaan vallen voor de van oorsprong Franse toestel fabrikant.

Vreemd, want met de introductie van de So Ice leek Sagem toch echt een potentieel succesnummer in handen te hebben.

Het gerucht gaat nu dat Sagem zich als merk zal terugtrekken uit winkels en dat men zich volledig wil gaan richten op de productie van zogenaamde 'white label' toestellen die uitgebracht worden onder de merknamen van providers en andere toestel fabrikanten.

Zo maakt Sagem al geruime tijd enkele 'low-end' toestellen voor Sony Ericsson. Daarnaast levert de fabrikant ook toestellen aan Vodafone.

Onlangs verkocht moederbedrijf Safran Sagem Mobiles nog aan de Franse investeerder Sofinnova.

UPDATE (15u40): Blijkbaar is dit dus al geen gerucht meer. Via onze collegae van Connexie heb ik inmiddels begrepen dat Marja Dieben van Sagem het verdwijnen van Sagem als zelfstandig toestelmerk ruim een maand geleden al aan hen bevestigde. Blijft toch jammer. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.