Nieuws
17 augustus 2006 - Ron Smeets

Doek valt voor Boeing's breedbandservice Connexion

Na zes jaar heeft Boeing vandaag besloten dat het gaat stoppen met de exploitatie van de breedband internet diensten van haar dochteronderneming Connexion die in de meeste recente toestellen van de vliegtuigbouwer beschikbaar zijn.

Volgens Boeing blijven de resultaten van Connexion achter bij de verwachtingen en vindt men het niet meer verantwoord om er nog langer en meer in te investeren. Ook is men er niet in geslaagd om nieuwe partners of kopers te vinden die de service zouden willen overnemen.

De komende maanden wordt de service in goed overleg met de klanten ontmanteld en Boeing verwacht dat de meeste medewerkers van Connexion elders binnen Boeing aan de slag zullen kunnen.Gerelateerde links:
iTunes goes Airborne
Nog dit jaar mobiel bellen in Amerikaanse vliegtuigen
Piloten moeten mobiele devices beheren
Snelle groei mobiele diensten in vliegtuigen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.