Nieuws
14 januari 2011 - Ron Smeets

Doek valt nu defintief voor Modu

Modu, de Israelische bedenker en fabrikant van compacte, modulaire, mobiele telefoons, is eigenlijk nooit echt doorgebroken. Het concept was misschien wel goed, maar Modu had de pech dat zij hun (piep)kleine mobieltjes precies op het moment dat de hele wereld begon te schreeuwen om grotere touchscreen toestellen aan de man en vrouw probeerden te brengen.

Nadat enkele maanden geleden al bekend werd dat Modu, ook niet voor het eerst overigens, in zwaar weer verkeerde, heeft de Israelische fabrikant nu moeten besluiten om haar activiteiten in februari voorgoed te beëindigen.

Het nieuws over de sluiting gaat overigens gepaard met berichten dat medewerkers van Modu gezamenlijk nog meer dan drie miljoen dollar aan salaris moeten ontvangen van Modu en haar eigenaar, Dov Moran (foto).

Zoals gezegd, het concept van Modu was zo slecht nog niet. Een draagbaar toestel dat je modulair kon opbouwen, afhankelijk van de functie die je op dat moment nodig had, en daardoor klein en compact bleef. Wilde je bellen, dan nam je de belmodule, voor te navigeren de GPS module, etc. Het grote voordeel daarvan was dat je je toestel klein en licht kon houden. Het nadeel is natuurlijk dat je ook weer een plek moet hebben om de diverse modules op te bergen zodat je na het navigeren ook weer kunt bellen en niet er achter komt dat je die module nu net thuis gelaten hebt ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.