Accessoires
18 juni 2011 - Ron Smeets

Doe-het-zelf zonne-energie voor je mobieltje

OK, formeel is dit een doe-het-zelf filmpje waarin gedemonstreerd wordt hoe je je mobieltje met behulp van een tuinlamp met zonne-cellen kunt voorzien van zonne-energie.

Echter, na het bekijken van de videohandleiding moet ik toch concluderen dat dit zeker niet voor iederreen weggelegd is. Je moet namelijk de zonne-cellen uit de lamp 'slopen' en die in de accuklep van je toestel 'bouwen'. Verder komt er ook wat soldeerwerk aan te pas. Leuk idee, maar niet echt praktisch.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.