Toestellen
19 oktober 2007 - Ron Smeets

Doe-Het-Zelf Smartphone

Klussen is in. Kijk maar naar de vele klus- en (ver)bouwprogramma’s die wekelijks op TV te zien zijn.

Compulab heeft die succesformule nu ook naar de wereld van de mobiele telefoons gekopieerd. Althans zo zou je dit bericht kunnen interpreteren.

Zie hier (meer foto’s na de klik) de EM-X270, een bouwpakket Smartphone die in losse componenten geleverd wordt en waarvoor je vervolgens zelf een behuizing in elkaar moet klussen ;-)

Compulab levert het toestel, kaal maar gemonteerd op een moederbord. Bij de bestelling kun je kiezen om bepaalde functies zoals GPS, een camera, WiFi, Bluetooth etc al dan niet in te laten bouwen en je kunt er desgewenst ook een LCD touchscreen display los bij bestellen.

De rest moet je, zoals gezegd, zelf fabriceren. De prijs van dit Smartphone bouwpakket begint bij 122 dollar (ca 90 Euro).Gerelateerde links:
Trendy verwisselbare doe-het-zelf telefooncovers
De externe doe-het-zelf GPS antenne
Voor de doe het zelver: de GSM deuropener
Doe-Het-Zelf MP3 ringtones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.