Toestellen
15 oktober 2015 - Ron Smeets

Doe-het-zelf Android 6.0 Marshmallow ROM voor de Galaxy Nexus gemaakt Het is nog een vroege versie met de nodige bugs en tekortkomingen

Een hobbybob ontwikkelaar is er in geslaagd een redelijk, maar nog lang niet perfect, werkende ROM in elkaar te 'knutselen' die geschikt is voor de Samsung Galaxy Nexus. Ja, dat is de 'Google Phone' die eind 2011 op de markt kwam en nu dus al vier jaar oud is. Eerder fabriceerde hij ook al Lollipop ROM's (5.0 en 5.1)voor datzelfde toestel.

Of er nog heel veel van die Nexus modellen in omloop zijn waag ik tot op zekere hoogte te betwijfelen, maar als jij er eentje hebt en je wilt hem voorzien van de nieuwste Android versie; dan kan dat nu dus.

Letwel, het is nog een hele vroege versie met de nodige bugs en diverse functies die niet werken, zoals NFC en het opnemen van video's met de camera van het toestel. Het installeren is ook niet heel erg eenvoudig. Om de ROM van een toestel te flashen moet je normaliter al goed weten waar je mee bezig bent, maar daar zijn ook software-tools en handleidingen voor. De Android 6.0 ROM voor de Galaxy Nexus moet vanuit broncode gefabriceerd of, beter gezegd, eerst nog gecompileerd worden.

Mocht je het risico willen nemen, en je hebt nog een werkende Galaxy Nexus, dan zou je het kunnen proberen maar de ontwikkelaar zegt zelf al dat het nog geen versie is waar je in het dagelijks gebruik veel plezier zult aan beleven. Met andere woorden: doe dit liever niet als de Galaxy Nexus je primaire toestel is. Er moet nog het nodige ontwikkel-werk verricht worden. Kwestie van tijd wellicht. Een link naar de benodigde broncode staat onder de foto.

Link naar de broncode

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.