Nieuws
25 februari 2011 - Ron Smeets

Doe-het-zelf: Android 2.3.3 (Gingerbread) op de Nexus One

Mocht je in het bezit zijn van een Google Nexus One, ben je een beetje tech savvy en wil je niet langer wachten op de officiele Gingerbread (Android 2.3) update voor dat toestel, dan kun je hieronder een 'doe-het-zelf' stappenhandleiding bekijken waarmee je de nieuwste Android versie zelf op de Nexus One kunt installeren.

Letwel, gebruik, zoals altijd, op eigen riscico!

1. Download hier de Nexus One Android 2.3.3 firmware

2. Hernoem het bestand naar 'update.zip' (Als het OS van je computer de extensies zelf toevoegd, gebruik dan de naam 'update' om te voorkomen dat het bestand als update.zip.zip in je systeem verschijnt.

3. Sluit je Nexus One aan op je PC en kopieer het bestand naar de root van je microSD kaart in de Nexus One.

4. Zet het toestel uit en start hem op mert de 'Aan/Uit' en 'Volume omlaag' knoppen ingedrukt.

5. Als het goed is verschijnt nu een scherm met Androids op skateboards. Navigeer met de volume toetsen naar de optie 'Recovery' en druk daarna op de 'Aan/Uit' toets.

6. Het Recovery scherm laat nu een gevarendriehoek met uitroepteken zien. Om in het Recovery menu te komen moet je de 'Aan/Uit' en 'Volume omhoog' gelijktijdig indrukken. Het kan zijn dat dit niet meteen lukt. Probeer het dan nog een (paar) keer totdat je het Recovery menu ziet.

7. Scroll met de trackball naar de optie 'Apply SDCard: update.zip' om de update te starten.

8. Nadat de update geinstalleerd is moet je de Nexus One opnieuw opstarten en kun je aan de slag met Android 2.3.3 erop.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.