Nieuws
27 maart 2009 - Ron Smeets

Dodelijke SMSjes?

In Egypte gaat al een paar dagen het gerucht rond dat er dodelijke SMSjes in omloop zijn. Het bizarre verhaal werd gevoed door de berichten dat een man uit Mallawi al bloed spugend met een hartinfarct in elkaar zakte en strierf kort nadat hij een SMSje had ontvangen van een onbekend nummer en met een vreemde inhoud.

Volgens de goedgelovingen is de combinatie van de tekens in het SMSjes dodelijk. Het hele bericht durfde men niet te herhalen maar het SMSje begint met een '+' en eindigt op '111'.

Het gerucht rondom de dodellijke SMSjes is inmiddels zo wijd verspreid dat de Egyptische overheid heeft besloten een officiele verklaring uit te geven om de bange burgers gerust te stellen. Daarin wordt gesteld dat er geen enkel wetenschappenlijk bewijs bestaat dat een simpel textberichtje iemand kan doden en dat ook nog nooit iemand aan een SMSje is gestorven. Dan tellen we de bestuurders die zichzelf (of anderen) tijdens het rijden al SMS-end te pletter reden maar even niet mee ;-)

Enfin, inmiddels zitten wel al drie mannen van een oliemaatschappij in de cel die verdacht worden van het starten en verspreiden van deze geruchten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.