Geruchten
22 mei 2006 - Ron Smeets

DoCoMo mobieltjes worden GSM compatible

Volgens een Japanse krant is NTT DoCoMo momenteel druk bezig. om al haar toestellen geschikt te maken voor GSM netwerken.

Dat zou betekenen dat de mobieltjes van de Japanse Telco dan meteen ook in 130 andere landen verbinding kunnen maken en dat i-Mode klanten, in Japan razend populair, hun favoriete mobile webportal in maar liefst 70 landen zullen kunnen raadplegen.

Bovendien zou het dus zomaar kunnen dat ook de toestellen in meerdere landen op de markt zullen verschijnen, maar daar wordt nog niet over gerept.

Volgens de Japanse bron heeft de beslissing van DoCoMo om deze stap te ondernemen zeker ook te maken met het feit dat steeds meer concurrenten zich in de Japanse markt gaan mengen. Daarnaast wordt na deze zomer ook een wet van kracht waardoor mobiele abonnees van provider kunnen wisselen met nummerbehoud. In Japan was dat nog niet mogelijk en dus zullen de Telco's op zoek moeten naar andere vormen van klantenbinding.

Bij NTT DoCoMo was niemand voor commentaar beschikbaar, zo meldt Reuters.Gerelateerde links:
8 nieuwe FOMA toestellen van NTT DoCoMo
DoCoMo passeert nieuwe mijlpaal: 50 miljoen
Breedband GSM's voor DoCoMo
De biologische GSM van NEC en DoCoMo
NTTDoCoMo's Interconnected Mobile World
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.