Nieuws
17 september 2005 - Ron Smeets

Docomo gaat aankopen met GSM belonen

Er zijn maar weinig landen waar GSM gebruikers massaal aankopen doen, anders dan ringtones en wallpapers, die ze met hun toestel afrekenen.

Ook de wallet-phone van NTT Docomo heeft de weg naar succes nog niet gevonden en daarom gaat de Japanse Telco de gebruikers binnenkort belonen voor hun aankopen. Niet met Airmiles of zegeltjes, maar met kortingsbonnen en gratis informatie zoals songteksten en dergelijke bij de aankoop van CD's.

De klant kan deze extraatjes straks downloaden bij speciale kiosks. Na een aankoop ga je daar naar toe om via Bluetooth de beloning naar hun GSM's te downloaden.

De dienst, ToruCa genaamd, vereist wel dat de toestellen zogenaamde 'info-capture' functie aan boord hebben. De eerste wallet-phones die dit ondersteunen komen eind dit jaar in Japen op de markt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.