Accessoires
25 december 2006 - Ron Smeets

Dock met afstandsbediening voor de iPod

Op het eerste gezicht lijkt de Popalive Remote meer op een namaak iPod Nano dan een afstandsbediening. Hij is glanzend wit, heeft een 1.5 inch kleurenschermpje en iPod-achtige bedieningstoetsen.

Het is echter een afstandsbediening voor de iPog G5 of Nano, in combinatie met het bijbehorende dock. Je zet je iPod in de Popalive dock en vervolgens kun je 'm met de Popalive Remote op afstand bedienen, zelfs vanuit een andere ruimte. Dat beweert de Alive-Style, de maker althans.

Met het display kun je nu mmers selecteren en door afspeellijsten browsen. Sluit de dock via een audiokabel op je stereo aan en je hebt je eigen remote controlled muziekstation.

Helaas is nog niet exact bekend wanneer de Popalive uit gaat komen, maar waarschijnlijk wordt hij op de CES van volgende maand geintroduceerd. De prijs is wel al bekend: 150 dollar.Gerelateerde links:
Wii Remote niet goed voor je gezondheid
Fake iPhone van Apple Remote
Apple's mobiele MacWorld nieuwtjes
De ultieme afstandsbediening
GSM als remote voor je Media Center
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.