Nieuws
05 november 2007 - Ron Smeets

Dixon's neemt PDA- en Smartphoneshop punt nl over

Nou, zo ongeveer dus. Volgens het persbericht gaat het formeel om de aankoop van een controlerend belang door de eigenaar van o.a. Dixon's, Dynabyte en T For Telecom, zijnde Dexcom Holdings NV, in het aandelenkapitaal van de eigenaar van PDAshop.nl en Smartphoneshop.nl, Coolblue.

Door hun krachten te bundelen willen beide bedrijven hun positie in personal electronics verder verstevigen. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

De overname van het meerderheidsbelang past binnen de strategie van Dexcom om haar positie als marktleider op het gebied van personal electronics, multimedia, telecom en gaming verder uit te breiden.

Dexcom volgt een duale strategie van ‘clicks and bricks’, ofwel internetshops en fysieke winkels. In beide distributiekanalen speelt advies en aanbeveling een prominente rol. De totale omzet van Dexcom en Coolblue over 2007 zal ruim 500 miljoen euro bedragen.

Het controlerend belang van Dexcom in Coolblue zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden geëffectueerd, onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse Medingingsautoriteit (NMa).Gerelateerde links:
Geen lange wachtrijen bij nachtelijke PS3 verkoop
Overname Orange door T-Mobile afgerond
Opta bekijkt fusie KPN-Telfort
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.