Geruchten
27 juni 2016 - Ron Smeets

Diverse specs van de Galaxy Note 7 duiken (wederom) op Evan Blass twittert over de naam, iris scanner, camera, het scherm en dergelijke

Al jaren is @evleaks, de twitter nickname van Evan Blass, een van de meest beruchte lekbronnen met betrekking tot informatie en specs over nieuwe smartphones en andere gadgets. Hij heeft het vaak ook bij het rechte eind en dus gaan zijn tweets, foto's en posts telkens de wereld over. Zaterdag was het schijnbaar Galaxy Note 7 dag bij Evan. Binnen enkele uren postte hij drie tweets (zie onderaan dit bericht) met daarin diverse specs van de nieuwe Samsung phablet.

Daarin claimde hij onder andere dat de naam nu definitief bevestigd is; Galaxy Note 7 dus. Er wordt al lagere tijd gespeculeerd dat Samsung de '6' overslaat om de Note meer aan de Galaxy S reeks te koppelen.

In een volgende tweet 'bevestigde' Evan dat de Galaxy Note 7 inderdaad een iris scanner heeft. Ook daarover wordt al heel lang gespeculeerd en heel wat maanden geleden werd zelfs even aangenomen dat die al in de Galaxy S7 verwerkt zou worden.

Andere specs die dit weekend genoemd, en volgens @evleaks dus bevestigd, werden:
- 5.7 inch Super AMOLED scherm met QHD resolutie (eerdere geruchten spraken over een 5.8 inch scherm
- Een 12 megapixel camera met dual flitser aan de achterzijde (vergelijkbaar met die van de Galaxy S7)
- Een 8 megapixel front camera
- 64GB geheugen met microSD uitbreiding
- Waterdicht en stofvrij; IP68
- Verkrijgbaar in Zwart, Blauw en Silver

Over de processor, werkgeheugen en dergelijke werd nu niets geroepen. Eerdere geruchten spraken al van 6GB RAM (maar ook 8GB heb ik al eens ergens voorbij zien komen) en een USB-C aansluiting.

Zoals altijd, zij het in iets mindere mate als het @evleaks betreft, moeten bij deze informatie en geruchten een slag om de arm gehouden worden. Eind augustus, wanneer Samsun de nieuwe Note zal onthullen, weten we pas echt zeker of deze specs kloppen.

https://twitter.com/evleaks/status/746727233574866945https://twitter.com/evleaks/status/746675410574901248https://twitter.com/evleaks/status/746559833512411137

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.