Entertainment
19 december 2007 - Arjan F Olsder

Diverse Mobile Game Releases

Het is weer bijna kerst en dat is goed te merken. Nu is het over het algemeen niet zo dat publishers echt voor kerst al op de operators te vinden willen zijn, maar zeker in de periode vlak na kerst. Iedereen heeft dan net zijn nieuwe telefoon uitgepakt en begint als een waanzinnige nieuwe games te downloaden. Het is dan ook niet gek dat de eerste helft van deze week bol stond van de nieuwe releases.

PopCap – Peggle voor iPod

PopCap Games heeft hun grote web succes van 2007 omgezet naar een mobile game voor de iPod. Met 55 levels is dit zeker een game die voor vele uren plezier zou moeten zorgen. Als de game ook maar iets lijkt op de web versie, dan komt dat zeker goed.

Nokia – Creebies

Met het oog op de lancering van het N-Gage 2.0 platform voor de Nokia N81 deze week, heeft Nokia de Creebies game uitgebracht. Creebies is een persiflage op het wel bekende Tamagotchi.

Com2Us – Super Action Hero 12 Days of Christmas Edition

Helaas komt deze game niet naar Nederland, of in ieder geval niet in deze versie. Super Action Hero is een typisch Japanse stick fighter game. In de game kan je jouw stick fighter allerlei maskers geven die speciale krachten met zich mee brengen. In deze speciale kerst editie krijgen gamers elke dag na kerst een masker die niet in de originele game beschikbaar is.

Disney – Enchanted

De film is uit, en dus volgt de mobile game. Enchanted bestaat eigenlijk uit drie losse mobile games die steeds worden afgewisseld. Iedere stage bestaat dan ook uit één level in de drie games.

Nokia – Dirk Spanner and the Fallen Idol

Een andere N-Gage 2.0 titel is de nieuwe Dirk Spanner game van Nokia Game Publishing. Dit is een echte persiflage op de klassieke sfeer van Sherlock Holmes. De game bevat naast een groot mysterie dan ook erg veel humor.

Mobile Amusements – Astro Slots

Mobile Amusements brengt deze week Astro Slots op de markt. De game is speciaal gemaakt voor kanalen waar je gratis games kan downloaden zoals http://free.midlet-review.com. Het is een serieuze gokkast, maar met een vrolijk ruimte thema. De kast bevat ook nog een speciaal ontworpen bonus game.

EA Mobile – Harry Potter Mastering Magic

EA Mobile gooit er op de valreep voor kerst nog even een verse Harry Potter game in. In deze game volg je Harry op zijn schooldagen waarbij je je moet bewijzen in allerlei klassen. Het leuke aan deze titel is dat het mobile only is. Console eigenaren krijgen deze titel dus nooit voor hun kiezen.

Over de auteur: Arjan F Olsder