Geruchten
15 mei 2007 - Ron Smeets

Diverse (massief gouden) iPhone's op eBay te koop

De iPhone komt pas over een week of vier in de VS op de markt dus het bericht dat er nu al een aantal op eBay te koop staan lijkt dus onzin.

In totaal zijn er op dit moment 3 verkopers actief die zeggen een iPhone nu al te kunnen leveren. Theoretisch zou het kunnen gaan om een vorm van presales.

Dat betekent dat de aanbieder de toestellen legaal op eBay mag aanbieden mits hij de garantie geeft dat hij binnen 30 dagen kan leveren. En dat is niet zo moeilijk want tegen die tijd is de iPhone ook gewoon in de Amerikaanse winkels verkrijgbaar.

Momenteel is er al meer dan 1000 dollar geboden voor de aangeboden iPhones. Erg veel geld om nu voor een toestel te betalen dat je pas geleverd krijgt als hij ook gewoon in de winkels te koop is.

Behalve de 'standaard iPhones' wordt ook een 14 karaats massief gouden model (foto boven) van de 8GB iPhone aangeboden door een andere verkoper. Voor 10.000 dollar kan die van jou zijn, maar ik zou er niet op gokken dat je hem ooit in je handen krijgt. Bovendien hebben Apple en/of eBay al ingegrepen want twee van de drie veilingen, waaronder die van de gouden iPhone zijn al verwijderd.Gerelateerde links:
Ga jij een iPhone kopen?
iPhone op schema
iPhone cases nu al te koop
Headset voor de iPhone
De iPhone niet voor iedereen. . .
Apple Phone al te koop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.