Geruchten
26 januari 2018 - Ron Smeets

Dit zouden ze dan moeten zijn, de Galaxy S9 en Galaxy S9+ Als de kiekjes kloppen dan worden ze uiterlijk niet echt spannend

De notoire geruchtenverspreider die het vaak bij het juiste eind heeft, Evan Blass, twitterde vrijdagmiddag een kiekje van twee nieuwe smartphones. Niet zomaar twee toestellen als we hem mogen geloven. Dit zouden namelijk de Galaxy S9 en de Galaxy S9+ moeten zijn. Als die informatie over enkele weken inderdaad blijkt te kloppen dan mogen we nu al concluderen dat de nieuwe Samsung vlaggenschepen er aan de voorkant niet heel erg vernieuwend uit zien. 

Geen randloos scherm
Het eerste dat natuurlijk opvalt is dat het scherm van zowel de Galaxy S9 als de Galaxy S9+ nog altijd voorzien zijn van een smalle rand zowel boven- als onder het scherm. Verwacht werd, afgaande op berichten uit de buurt van Samsung en andere geruchten, dat de S9 en S9+ schermen zouden krijgen die nagenoeg de gehele voorzijde van het toestel in beslag nemen. In ieder geval zou de rand aan de onderzijde helemaal verdwijnen en aan de bovenzijde zou alleen nog een heel dun randje zitten voor de sensoren, front camera en speaker. De twee toestellen die hieronder getoond worden hebben duidelijk een ander design.

Dual front camera
Wat op deze afbeeldingen ook nog opvalt is dat beide toestellen een dual front camera lijken te hebben. Daarover werd eerder ook al gespeculeerd. Nu nog hopen dat de camera op de achterzijde van beide toestellen ook een dual variant is. Samsung heeft bij het versturen van de Unpacked uitnodigingen voor het event in Barcelona in ieder geval al een flinke hint gegeven dat de camera van de Galaxy S9 modellen er eentje wordt die geheel opnieuw uitgevonden is. Dat klinkt in ieder geval al veelbelovend.

Vingerafdruk scanner in het scherm?
Aan de onderzijde van het scherm van deze vermeende, want het is nog altijd een onbevestigd gerucht natuurlijk, Galaxy S9 serie, zit voor zover hier te zien is geen home-button, net als bij zijn voorgangers. Er is echter ook geen enkele aanwijzing te zien om te concluderen dat de vingerafdruk scanner in het scherm verwerkt is. Eerdere geruchten speculeerden daar wel over, maar op andere gelekte kiekjes was weer te zien dat de vingerafdruk scanner aan de achterzijde, onder de camera(s) zat. Kortom, zolang er nog geen bevestiging van Samsung komt zullen die speculaties nog wel even voortduren. Vermoedelijk tot 25 februari, zo rond 18u30, wanneer Samsung de Galaxy S9 en S9+ officieel aan de wereld toont.

Zoals gezegd, vergeleken met de Galaxy S8 en S8+ zien de vermeende Galaxy S9 en S9+ er aan de voorkant niet heel erg spectaculair vernieuwend uit. Er is nog een opvallend detail. De datum op het scherm van het toestel staat op vijdag 16 maart. Zou dat mogelijk de dag zijn waarop de toestellen beschikbaar komen? We gaan het zien en horen, 25 februari.

Bron