Geruchten
30 januari 2015 - Ron Smeets

Dit zou een vroeg prototype van de Galaxy S6 zijn? Als dat klopt dan heeft Project Zero nog niet tot bijzonder grote veranderingen geleid

Geruchten over de Samsung Galaxy S6 zijn al in grote getale de revue gepasseerd, al dan niet met wazige (nep) kiekjes. De volgende in de rij is de vermeende ontdekking van een vroeg prototype van het toestel. Uiteraard is niet met zekerheid te zeggen of deze berichten, en de bijbehorende foto, juist zijn. Het is in ieder geval niet een prototype van een 'Edge' variant van de Galaxy S6 ;)

Mocht dat wel het geval zijn dan is mijn conclusie alvast dat de Project Zero doelstellingen voor de Galaxy S6 ten tijde van de ontwikkeling van dit prototype nog lang niet gehaald waren. Ik bedoel, het nieuwe vlaggenschip van Samsung zou 'vanaf 0' opnieuw ontwikkeld worden. Het toestel op de foto hieronder lijkt wel heel erg veel op de onlangs onthulde Galaxy A modellen en ziet er niet bepaald 'verfrissend' uit. Om nog maar te zwijgen over de rare verhouding tussen de hoogte en breedte van het toestel, maar dat kan ook te maken hebben met vervorming van het kiekje zelf en het perspectief van waaruit de foto genomen is.

Op de foto is ook te zien dat Samsung de positie van de flitser en hartslag sensor verplaatst van onder naar rechts van de camera. Niet echt spannend, maar ik denk dan ook, en hoop, dat we hier niet kijken naar een toestel dat uiteindelijk heel veel van de Galaxy S6 lijkt. Dat hoop ik tenminste. Enfin, oordeel zelf, maar vergeet vooral de korrels zout niet ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.