Geruchten
31 december 2014 - Ron Smeets

Dit zou de Galaxy S6 zijn? Iraanse bron claimt kiekjes van een prototype te hebben

De foto's zijn niet bijster scherp of heel erg duidelijk, maar een Iraanse bron claimt in bezit te zijn van de eerste kiekjes van de Samsung Galaxy S6. Op de eerste foto is de voorkant van het toestel te zien naast twee van zijn voorgangers (de S4 en S5). Wat opvalt is dat de vermeende Galaxy S6 iets smaller lijkt en groter (in hoogte) is. Geen bijzonder grote verschillen met de S5 dus.

Op de tweede foto is ook een deel van de achterzijde te zien. Zoals verwacht is die dit keer ook van metaal. Het lijkt een soort van geborsteld aluminium of misschien zelfs RVS, maar dat laatste zou het gewicht van het toestel natuurlijk niet ten goede komen. De kiekjes laten ook zien dat het design van de camera niet veel veranderd is. Onder de camera zit waarschijnlijk weer een flitser/hartslagmeter. Van een eventueel 'Edge screen' is bij het toestel op de foto's nog geen sprake. Sterker nog, de randen naast het scherm ogen vrij 'dik'.

Goed, de echtheid van de foto's is niet te controleren en ze zien er uit als een foute afdruk van een negatief (of een vergelijkbaar effect), maar als dit inderdaad de Galaxy S6 blijkt te zijn en dat dus hetgeen is dat Samsung ontwikkelaars bedacht hebben toen ze de opdracht kregen om de volgende Galaxy S van 'scratch' op te bouwen... Dan hebben ze de plank voor een deel al mis geslagen wat mij betreft. Ik doel dan met name op het, wederom, lelijke camera design.

Maar goed, laat ik niet te veel speculeren en oordelen over dit soort wazige kiekjes. Laten we eerst maar eens afwachten waar Samsung binnenkort mee op de proppen komt ;)

Bron (site werkt niet altijd), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.