Geruchten
01 juli 2015 - Ron Smeets

Dit zou de behuizing van de iPhone 6S zijn Geen uiterlijke verschillen met de huidige iPhone 6

Over enkele maanden, zo tegen het eind van de zomer, zal Apple de nieuwe generatie van de iPhone onthullen. Dat worden hoogstwaarschijnlijk de iPhone 6S en 6S Plus. Er is immers geen enkele reden om aan te nemen dat Apple haar strategie ten aanzien van het 'modelverloop' van de iPhone gaat veranderen; een jaar na de iPhone N komt de iPhone NS en weer een jaar later verschijnt de iPhone N+1. Dat gaat al zo sinds de iPhone 3G werd opgevolgd door de 3GS, 4, 4S, 5, etc, etc.

Nog een 'Apple zekerheidje': Uiterlijk verschilt de iPhone NS nauwelijks van de iPhone N. Dat gezegd hebbende is het dan ook niet vreemd dat de kiekjes die nu, met dank aan een tipgever van 9to5mac opgedoken zijn van de behuizing van de iPhone 6S een toestel laten zien dat uiterlijk een exacte kopie is van de iPhone 6. De reden om aan te nemen dat de tot in het kleinste detail gefotografeerde behuizing van een ander, nieuw. model iPhone is heeft dan ook puur te maken met de verschillen aan de binnenzijde. Verder blijven het natuurlijk geruchten.

Gaan we er voor het gemakt even van uit dat die geruchten de waarheid benaderen, dan kunnen bij het zien van deze foto's enkele andere geruchten over de iPhone 6S (Plus) doorgestreept worden. Zo lijkt er geen dual lens camera op de planning te staan. De uitsparingen voor de camera en flitser aan de achterzijde zijn namelijk hetzelfde gebleven. Dat geldt overigens ook voor de microfoons, speakers en alle andere uitsparingen in de nieuwe behuizing. En die lelijke antenne 'draden'? Ook die zijn weer present. Enfin, hieronder staan een tiental kiekjes van wat dus de iPhone 6S behuizing zou zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.