Geruchten
19 augustus 2015 - Ron Smeets

Dit zou dan de eerste Android BlackBerry moeten worden? Uiteraard wordt dit gerucht door de fabrikant bevestigd noch ontkend

Dat BlackBerry aan een Android smartphone werkt is geen nieuws meer. Hoe dat toestel, dat hoogstwaarschijnlijk ook een typisch fysiek BlackBerry toetsenbord krijgt, er uit gaat zien is officieel nog niet bekend. De beruchte 'Twitter-lekker' @evleaks heeft vandaag een afbeelding geplaatst van wat volgens hem de BlackBerry Venice zou moeten zijn.

Op de foto wordt het toestel in een langwerpig, naar achter 'liggend' perspectief getoond. Tsja, een touchscreen smartphone met een fysiek toetsenbord onder het scherm wordt waarschijnlijk eentje die behoorlijk boven de rand van je borstzak zal uitsteken ;)

Maar... Gelukkig lijkt BlackBerry gekozen te hebben voor een slider model. De terugkeer van de Torch? Of zal ik het daar verder maar niet meer over hebben. Het toestel op de afbeelding heeft ook wel veel weg van het prototype dat in maart heel even aan de wereld getoond werd. Die had een scherm met gebogen randen; a-la Galaxy S6 edge. Op de afbeelding hieronder lijkt het scherm aan de zijkanten eveneens gebogen te zijn, als je goed kijkt.

Het is in ieder geval te hopen dat BlackBerry niet gaat kiezen voor de lelijke Samsung oplossing om de Galaxy S6 Edge Plus van een fysiek toetsenbord te voorzien met behulp van een 'clip-on' accessoire.

Verder zijn op het scherm van het getoonde toestel duidelijk enkele bekende Android apps, inclusief de Play Store. Verder zouden ook de bekende BlackBerry diensten, -beveiliging (en Enterprise Services) op het toestel aanwezig zijn, zo luiden de geruchten.

Maar goed, eerst maar eens zien of het toestel op de afbeelding hieronder inderdaad de BlackBerry Venice blijkt te zijn. Het gerucht gaat dat hij eind dit jaar (november) in de VS (en Canada) op de markt komt

UPDATE (20-08, 09u05):

De afgelopen uren heeft @evleaks nog twee afbeeldingen, geanimeerde GIF's dit keer, van de BlackBerry Venice 'gelekt'. Daarin zijn onder anderen de camera in detail (onderdelen) te zien, een closeup van het toetsenbord en een hele korte demo van de slider zelf.

https://twitter.com/evleaks/status/634113167409344512?ref_src=twsrc%5Etfwhttps://twitter.com/evleaks/status/634148059052658688?ref_src=twsrc%5Etfw

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.