Nieuws
26 november 2014 - Ron Smeets

Dit zijn ze dan: de nominaties voor de eerste Telecom Awards De zes winnaars in drie categorieën worden begin december bekend gemaakt

Afgelopen vrijdag werd al bekend dat Mobile Cowboys, samen met nog vijf toonaangevende telecom en tech sites gestart is met de organisatie van de eerste editie van de Telecom Awards in Nederland. Vandaag maakt de organisatie, bestaande uit All About PhonesAndroid WorldGSM Helpdesk NederlandHardware Info, Mobile Cowboys en PortableGear, de namen van de genomineerde toestellen bekend. 

“In het voetbal, maar ook rondom de Olympische spelen is het heel gebruikelijk om alleen je allerbeste spelers en atleten af te vaardigen om je land te vertegenwoordigen. Dezelfde opzet heeft ook de Telecom Awards gekregen”, zegt Martijn van der Maas van PortableGear. Danijel Dercksen van All About Phones vult aan: “Alle smartphone fabrikanten hebben de mogelijkheid gekregen voor iedere categorie hun allerbeste smartphone af te vaardigen voor de Telecom Awards, waarna de vakjury op basis van uitgebreide testen en beoordelingen uit alle inzendingen in iedere categorie de beste smartphone zal aanwijzen.”

Totaal zullen dit jaar in drie categorieën totaal zes Telecom Awards uitgereikt gaan worden. Iedere fabrikant heeft de kans gekregen om voor iedere categorie één smartphone af te vaardigen voor de Telecom Awards, waarbij de prijs van het toestel bepalend is in welke categorie het toestel meedingt naar een Telecom Award. Zo is er een categorie voor smartphones tot 200 euro, een categorie voor smartphones tussen de 200 en 400euro en een categorie voor smartphones met een verkoopprijs boven de 400 euro. De categorieën zijn bepaald aan de hand van de geldende verkoopprijzen ten tijde van het nomineren van de verschillende toestellen en dus niet de oorspronkelijke (advies) verkoopprijzen.

In iedere categorie wordt een Telecom Award voor de beste smartphone uitgereikt en een Telecom Award voor de smartphone met de beste verhouding tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit. Hieronder een overzicht van alle genomineerde toestellen per categorie, in alfabetische volgorde.

Categorie tot 200 Euro (instap cq. low-end):
- Acer Liquid E700
- Alcatel One Touch Pop C9
- HTC Desire 510
- Huawei Ascend G6
- LG L Fino
- Motorola Moto G (2014)
- Nokia Lumia 630
- Samsung Galaxy Ace 4
- Sony Xperia E3

Categorie van 200 tot 400 Euro (mid-range):
- Acer Liquid Jade
- LG G3 S
- HTC Desire 816
- Huawei Ascend P7
- Nokia Lumia 830
- Samsung Galaxy S5 Mini
- Sony Xperia M2 Aqua

Categorie vanaf 400 Euro (high-end):
- Apple iPhone 6
- HTC One M8
- Huawei Ascend Mate 7
- LG G3
- Motorola Nexus 6
- Nokia Lumia 930
- Samsung Galaxy Note 4
- Sony Xperia Z3 Compact

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.