Nieuws
21 april 2006 - Ron Smeets

Dit jaar worden meer dan 1 miljard mobieltjes verkocht

Gedurende het eerste kwartaal van 2006 zijn wereldwijd maar liefst 229 miljoen mobiele toestellen verkocht, ofwel 31% meer dan over dezelfde periode een jaar geleden.

Het is de eerste keer dat in het eerste kwartaal van een nieuw jaar al meer dan 200 miljoen GSM's over de toonbank gingen.

Naar aanleiding van deze stijging hebben de voorspellers bij Strategy Analytics hun verwachitingen voor wat betreft de verkoopcijfers voor 2006 naar boven bijgesteld. Waar ze enkele maanden geleden nog voorspelden dat er dit jaar zo'n 943 miljoen nieuwe GSM's, Cam-, Music en Smartphones verkocht zouden worden is dat cijfer nu, voor het eerst ooit, gegroeid tot meer dan 1 miljard.

Dit betekent dus dat 1 op de 6 wereldburgers (baby's en hoogbejaarden meegerekend) dit jaar een nieuw mobieltje krijgen. . .Gerelateerde links:
Onderzoek: Aantal mobiele gebruikers wereldwijd ontstijgt de 2 miljard
Meer dan 300 miljard Chinese SMSjes
1,5 miljard GSM's gepasseerd
Halve wereld heeft een mobieltje in 2009
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.