Nieuws
16 september 2011 - Ron Smeets

Dit jaar worden 7.5 biljoen mobiele berichten verzonden

Volgens de analisten van Ovum worden er dit jaar wereldwijd zo'n 7.5 biljoen (7.500.000.000.000) mobiele berichten verstuurd. Dat zijn niet alleen SMS'jes maar ook foto- en videoberichten. Letwel, alternatieve berichtendiensten zoals Ping en WhatsApp worden hierbij niet meegeteld. Die vallen onder de noemer 'mobiel dataverkeer (internet)'.

Vorig jaar bleef de mobiele berichtenteller nog steken op een 'magere' (ahum) 6.7 biljoen. Ofwel een stijging van 12.5% dit jaar dus.

Ovum heeft ook becijferd hoeveel omzet er in totaal gegenereerd wordt met mobiele tekst-, foto- en video berichten: 153 miljard dollar (met de huidige dollarkoers is dat ca. 111 miljard Euro). Dat zou een stijging van zo'n 8% zijn, vegeleken met 2010.

Voor de verdere toekomst verwachten de analisten dat de groei van het aantal verzonden mobiele tekst, video- en foto berichten zal afnemen en uiteindelijk zelfs gaan dalen. De reden daarvoor moge duidelijk zijn; de komst van de eerder genoemde alternatieven zoals Ping en WhatsApp.

Ow, ABI Research voorspelde eind 2010 al dat er dit jaar alleen al zo'n 7 biljoen SMS'jes verstuurd zouden gaan worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.