Nieuws
21 september 2013 - Nichal Joosse

'Dit jaar nog meer dan 100 miljard app-downloads'

Volgens onderzoeksbureau Gartner zullen er in 2013 uiteindelijk wereldwijd meer dan 100 miljard apps worden gedownload. Het totale aantal downloads zou iets meer dan 102 miljard moeten gaan worden aan het einde van het jaar. Vorig jaar waren er zo'n 64 miljard app-downloads. Dat betekent dus dat het aantal fors is gestegen. Gartner verwacht ook dat deze groei zich in de toekomst zal voortzetten. 

In 2016 verwacht het onderzoeksbureau meer dan 200 miljard app-downloads wereldwijd. Ondanks het feit dat het aantal app-downloads stijgt, zal het percentage betaalde apps volgens Gartner dalen. Het aantal gratis apps zal wel gaan stijgen. Vorig jaar was 89,6 procent van de downloads gratis. Dit jaar verwachten ze dat het gaat stijgen naar 91 procent en in 2015 zou 93 procent gratis moeten zijn.

De Apple App Store en Google Play zijn hofleverancier qua apps met zo'n 90 procent van alle downloads. Het gemiddelde aantal downloads per gebruiker zal volgens Gartner dalen, omdat mensen steeds vaker dezelfde apps blijven gebruiken. 

Over de auteur: Nichal Joosse