Nieuws
28 juni 2007 - Ron Smeets

Dit jaar de helft van de wereldbevolking ‘mobiel’

In Juli zal de 3 miljardste mobiele beller verwelkomd worden. Dat is slechts 24 maanden nadat de 2 miljardste mobiele beller een feit was. De sprong naar 1 miljard nam 20 jaar(!) in beslag en de groei van 1 naar 2 miljard 40 maanden.

In de wetenschap dat de totale wereldbevolking ongeveer 6.6 miljard zielen telt en het feit dat onderzoekers verwachten dat onze planeet nog voor het eind van dit jaar meer dan 3.25 miljard mobiele gebruikers zal huisvesten mag je dus concluderen dat dit jaar nog 50% van de totale wereldbevolking ‘mobiel’ zal zijn.

Als je even doorrekent met de huidige groeicijfers dan blijkt dat op dit moment er iedere minuut 1000 nieuwe mobiele bellers bijkomen. Kassa!Gerelateerde links:
Grens van 2.5 miljard mobieltjes gepasseerd
Meer dan 1 miljard verkocht. . .
Meer dan 1 miljard camphones in 2010
18 nieuwe GSM klanten per seconde
1,5 miljard GSM's gepasseerd
Onderzoek: Aantal mobiele gebruikers wereldwijd ontstijgt de 2 miljard
In 2010 kan 90% mobiel bellen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.