Nieuws
17 maart 2009 - Ron Smeets

Dit jaar 8% minder mobieltjes

Sommige bankdirecteuren en analisten voorspellen dat het eind van de huidige economische en financiele crisis in zicht is.

Helaas zijn de voorspellingen voor de Mobiele telefoonmarkt voor dit jaar nog niet zo positief (of optimistisch). Volgens een onderzoek van IDC Research zal het aantal mobieltjes dat in 2009 over de toonbank gaat namelijk wereldwijd met 8.3% afnemen.

De voorspellingen voor West Europa en de USA zijn zelfs nog pessimistischer. IDC voorziet in deze markten een afname van de verkoopcijfers van mobieltjes tussen de 12.4 en zelfs 24.6%.

De reden dat de negatieve groei wereldwijd een stuk kleiner is (uhhhm, klopt dit? effe denken. . . ja ;-)) heeft natuurlijk alles te maken met groeimarkten zoals India en China. Hoewel de crisis daar ook zeker gevoeld wordt verwachten analisten wel nog een positieve groei van 0.3%. Da's bijna niks maar altijd nog beter dan -24.6%.

Nog een positieve noot. IDC verwacht de eerste tekenen van een herstel al in de eerste helft van 2010. De toestelfabrikanten zullen nog even door de zure appel heen moeten bijten. Voor iedereen die de komende 12 maanden een mobieltje wil gaan aanschaffen: Kijk goed uit voor stuntprijzen en super deals want het aanbod is hoger dan de vraag ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.