Toestellen
20 augustus 2014 - Ron Smeets

Dit is pas een buigbare smartphone

Buigbare schermen bestaan al een tijdje en zowel Samsung als LG hebben al een toestel met een flexibel OLED display op de markt gebracht. Maar bij een buigbaar scherm denk je uiteindelijk ook aan de mogelijkheid om een smartphone te maken die je letterlijk 'dubbel kunt vouwen'. En dat waren de LG G Flex en Samsung Galaxy Round natuurlijk niet. De LG kon hooguit een beetje buigen.

Welnu, een patentaanvraag van Samsung laat zien dat de Koreaanse fabrikant daar al serieus aan werkt. Hoe lang het duurt voordat de eerste opvouwbare smartphone in de winkels ligt?

Dat zal vooral ook afhangen van de snelheid waarmee de knappe koppen een aantal andere uitdagingen oplossen. Het flexibele scherm bestaat al dus dat is het probleem niet meer, maar veel andere onderdelen zijn op dit moment natuurlijk nog zo stijf als een plank. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de printplaat (moederbord) en de accu. En het geheel moet natuurlijk niet te dik worden omdat zo'n smartphone in oogevouwen toestand dat onhandelbaar wordt.

Goed, die technische uitdagingen zullen ongetwijfeld ook opgelost worden en wie weet lopen we over een jaar of twee, drie met 7 inch smartphones rond die, ingeklapt, nog meer 3.5 inch van je broekzak in beslag nemen ;)

Hieronder staan enkele afbeeldingen uit de patentaanvraag van Samsung. Daarin zie je dat de Koreaanse fabrikant al goed heeft nagedacht over het 'frame' van een buigbare smartphone. Nu nog zorgen dat behalve het scherm ook alle andere componenten er in kunnen passen en hup.. de winkels in ;)

Samsung-Opvouwbare-Smartphone-Concept-Patent-a Samsung-Opvouwbare-Smartphone-Concept-Patent-f Samsung-Opvouwbare-Smartphone-Concept-Patent-b Samsung-Opvouwbare-Smartphone-Concept-Patent-c Samsung-Opvouwbare-Smartphone-Concept-Patent-d Samsung-Opvouwbare-Smartphone-Concept-Patent-e

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.