Nieuws
26 april 2019 - Luc Meijs

Dit gaat de OnePlus 7 Pro kosten R.I.P. flagship killer pricing

14 mei aanstaande zal OnePlus twee nieuwe smartphones presenteren: de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro. Recente leaks bevestigen deze releasedatum en lichten tevens een tipje van de sluier op over de prijs van deze nieuwe toestellen. Waar OnePlus bekendstaat om hun ‘flagship killer’ phones zal dit met deze release ietwat veranderen, gezien de pricing van het model. Normaliter wordt de term ‘flagship killer’ toegewezen aan een toestel die premium features heeft vergelijkbaar met bijvoorbeeld die van een (huidige) S10 serie van Samsung of P30 serie van Huawei, echter is het flagship killer device dan voor grofweg de helft van de prijs te krijgen.
 
Go Beyond Speed.. and my wallet
 
Er komen dus twee nieuwe OnePlus modellen op onze markt. Hiervan is de OnePlus 7 Pro een geheel nieuw model met een pop-up selfiecamera. Dit Pro model zal volgens de geruchten in drie varianten verschijnen: eentje met 8GB aan RAM en 256GB aan interne opslag en een opgevoerde variant met 12GB aan RAM met evenveel opslaggeheugen. De standaard Pro gaat 749 euro kosten en de opgevoerde variant zal voor 819 euro in de schappen komen te liggen. De reguliere OnePlus 7 Pro met 6GB RAM en 128GB aan interne opslag is heeft nog geen prijskaartje, echter wordt verwacht tussen de 649 en 699 euro. Een van de bovenstaande Pro-versies zal volgens geruchten over een Quad HD+ display met een 90Hz refresh rate gaan beschikken,  waarschijnlijk de duurste.
 
De reguliere niet-Pro-variant zal (logischerwijs) rond de 600 euro komen te liggen gezien de prijsstijging de afgelopen jaren. De reguliere OnePlus 7 zal ook niet over een popup selfiecamera beschikken, maar een meer reguliere druppel notch. De cameraspecificaties van de OnePlus 7 Pro zijn ook al gelekt: een trippel camera setup van een 48 megapixel hoofd sensor gepaard met een 8 megapixel f/2.4 telephoto lens en een 16 megapixel f/2.2 ultra-wide angle lens. Het toestel zal verder over een Qualcomm Snapdragon 855 processor beschikken met mogelijkheid tot 5G, en een forse 4000mAh+ accucapaciteit die 30W Warp Charging ondersteunt.
 

T-Mobile en OnePlus sluiten een pact
 
De fabrikant is van plan een breder publiek te bereiken en zocht daarom een partner in Europa om in fysieke shops hun toestellen te gaan verkopen. De keuze is dan ook gevallen op één van de grootste en nog steeds groeiende providers van dit moment: T-Mobile. Een verrassing is het niet helemaal, moederbedrijf Oppo heeft al eerder een samenwerking met T-Mobile gesloten om zo hun RX17 Pro te promoten. Waarschijnlijk vloeit deze samenwerking ook voort uit de goede ervaring die de fabrikant al had met de provider voor de verkoop van de OnePlus 6T in Amerika. Waar OnePlus net als Honor de kosten kon drukken door enkel online verkoop en niet in fysieke winkels, lijkt er nu een einde te komen aan dit tijdperk. Dat is ook te zien aan de prijzen die deze toestellen nu gaan krijgen: langzaam maar zeker komen de OnePlus-modellen in het gebied van de concurrerende premium modellen als Samsung, Huawei en zelfs Apple.
 

Ja de fabrikant staat bekend om zijn uitermate goede toestellen, op gebied van prijs zowel als kwaliteit van specificaties. Al jaren worden de OnePlus modellen geprezen om hun innovatie en vooral prestaties in verhouding tot de kosten. Ik moet ook zelf toegeven dat het oprecht goede toestellen zijn voor de prijs die je hiervoor neerlegt. Gezien de prijs van deze nieuwe Pro reeks begin ik toch te twijfelen of de fabrikant nog wel de titel ‘flagship killer’ waardig is. Het duurste model van Samsung en Apple ligt rond de 1600 euro, in die zin is de OnePlus nog steeds de helft van dit bedrag echter gezien de steeds belangrijkere midrange modellen en hun specificaties kan ik er niet omheen kijken dat OnePlus moet opletten met te hoge prijsverhogingen. Een kwalitatief goed toestel met high end specificaties kost echt geen 800 euro meer, zie de Honor View 20 bijvoorbeeld. Ik vermoed dan ook dat veel OnePlus fans niet zo diep in hun beurs gaan tasten voor het Pro model en indien ze echt toe zijn aan een upgrade de reguliere OnePlus 7 kopen of wachten tot de 7T gereleased wordt.