Nieuws
03 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

'Distracted walking' zorgt voor verviervoudiging gewonden

Het komt sommige mensen vast wel bekend voor, of omdat ze zich er zelf schuldig aan maken of omdat het opvalt in het straatbeeld. Over straat lopen terwijl je afgeleid bent door je smartphone of mp3-speler. Je probeert net dat ene berichtje naar je vriendin te sturen, je wilt reageren op een grappige status update op Facebook of je bent die nieuwe mixtape van Yellow Claw spuugzat en wilt een ander liedje opzetten. Volgens Associated Press is het aantal mensen dat door deze manier van lopen tegen auto's opknallen of ergens anders tegenaan botsen verviervoudigd. 

Gemiddeld belandden er 1152 mensen in het ziekenhuis afgelopen jaar, als we de cijfers van het Consumer Product Safety Commission moeten geloven. Gezien het toenemende gebruik van smartphones zal dit aantal vast en zeker gaan oplopen.

De verhalen hoe mensen daar terecht zijn gekomen, zijn eerder hilarisch dan zielig. Voorbeelden: een 24-jarige vrouw die in een telefooncel terechtkwam terwijl ze aan het bellen was, een 28-jarige man die in een gat viel terwijl hij aan het bellen was met zijn smartphone, een 12-jarige jongen die een videogame aan het spelen was toen hij geraakt werd door een vrachtwagen en een 53-jarige vrouw die ergens tegenaan botste toen ze aan het sms'en was en vervolgens haar gezicht beschadigde.

 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl