Geruchten
15 november 2011 - Ron Smeets

Displays voor 4'' iPhone 5 en 7.35'' iPad 'mini' van LG ?

De Korea Times heeft het gerucht verspreid, dat volgens de krant dus geen gerucht is, dat LG op het punt staat om met Apple te gaan onderhandelen over de productie en levering van een tweetal displays voor de nieuwe iPhone 5 en een kleinere versie van de iPad.

Het zou gaan om een 4 inch scherm voor de iPhone 5 en een 7.35 inch display voor wat nu nog maar even de iPad Mini genoemd wordt. Beide schermen zijn, volgens het bericht, zogenaamde Retina Displays.

De overeenkomst die mogelijke binnenkort met Apple gesloten wordt zou volgens de Korea Times ervoor zorgen dat LG een order van meer dan 800 miljoen Euro binnensleept voor het leveren van displays en andere onderdelen voor iOS toestellen. Het contract zou in ieder geval lopen tot eind 2016.

Natuurlijk is er officieel nog niets bekend over de iPhone 5 (die deze zomer geannuleerd of uitgesteld zou zijn) en een kleinere uitvoering van de iPad. Wat mij betreft zou het een prima stap zijn van Apple om zo wat meer diversiteit (en dus keuze voor haar klanten) te creëren. We zullen zien.

Via (Koreaans) en Via (Engels)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.