Wearables
25 november 2015 - Ron Smeets

Display van de LG Watch Urbane 2 kwalitatief niet goed genoeg Koreaanse fabrikant haalde de nieuwe smartwatch binnen een week al uit de winkels

LG zegt het zelf niet met zoveel woorden, maar uit een verklaring van de Koreaanse fabrikant blijkt overduidelijk dat het gloednieuwe P-OLED display van de LG Watch Urbane 2 er debet aan is dat de nieuwe smartwatch binnen een week alweer uit de schappen gehaald werd.

De fabrikant noemt het display niet bij naam maar de verklaring dat gebleken is dat een nog nooit eerder gebruikt component in het slimme horloge na intensieve testen niet voldeed aan de eisen voor de beeldkwaliteit die LG stelt is overduidelijk een verwijzing naar het display. De Watch Urbane 2 was (er van uitgaande dat hij ook niet meer terugkomt) namelijk de eerste smartwatch dat een 1.3 inch P-OLED scherm had met een resolutie van 480 x 480 pixels (490ppi).

Op zich natuurlijk jammer voor LG dat deze problemen zich juist voordoen bij de nieuwste smartwatch, die ook de eerste was met 4G support. Ik ben benieuwd de fabrikant nog met een aangepaste versie (ander scherm) komt of dat ze wachten tot begin volgend jaar als, waarschijnlijk, de nieuwe generatie slimme horloges het daglicht zullen zien; tijdens de CES of op het MWC in Barcelona.

"For competitive and supplier relations reasons we are not in a position to communicate the specifics of the issue that led to this decision. However, what we can share is that the hardware issue was related to a new advanced component that we had incorporated in the device that had never been used in an LG wearable device before. During aggressive testing over thousands of hours under severe conditions, it was revealed that this component failed to meet LG’s quality standards and could potentially impact our image quality over the life of the device."

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.