Nieuws
02 juni 2010 - Ron Smeets

Display problemen HTC Legend

Het lijkt erop dat sommige exemplaren van de HTC Legend een probleem hebben met het weergeven van grijstinten op het display. Dat heeft Tweakers ontdekt toen ze het scherm van het toestel aan het testen waren.

Tijdens die tests bleek dat bij de Legend bepaalde grijstinten soms meer op rood, bruin of groen lijken dan grijs (zie foto's hiernaast en -onder).

Opvallend is ook dat de 'oudere' voorganger van de Legend, de HTC Hero, een betere maximale helderheid heeft (310cd/m2) dan de Legend (253cd/m2). Daardoor is het scherm van de Hero bij fel (zon)licht beter af te lezen dan dat van de Legend.

Tweakers heeft voor de testen gebruik gemaakt van de apparatuur van CalMAN van Spectracal. Die meet onder meer wat het beeldscherm bij oplopende grijswaarden weergeeft. Daaruit valt af te leiden dat de grijstinten van sommige HTC Legend's niet worden weergegeven als een mengsel van zwart en wit maar dat er ook nog een andere kleur wordt toegevoegd.

Op het forum van Tweakers wordt al een tijdje geklaagd over deze problemen. Ik ben benieuwd wat HTC hier zelf over te zeggen heeft en of ze de probleemtoestellen gaan repareren of vervangen. HTC-Legend-Grijsprobleem

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.