Entertainment
12 mei 2006 - Ron Smeets

Digitale muziekservice van DoCoMo en Microsoft

In Japan beginnen Microsoft en NTT DoCoMo binnenkort gezamenlijk een muziek download service die gebaseerd zal zijn op Windows Media.

Wat meteen opvalt is dat de service directe downloads naar mobiele telefoons niet zal toestaan. Er zal dus altijd een PC of Laptop 'tussen' moeten zitten.

Het is de bedoeling dat de dienst deze zomer nog gelanceerd gaat worden en dat minimaal 100 Windows Media content providers er hun diensten zullen aanbieden.Gerelateerde links:
Omzet mobiele muziek naar kwart miljard
Mobiele muziek apart vak op Universiteit
Mobiel muziekluisteren wordt populairder
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.