Nieuws
01 september 2006 - Ron Smeets

Digitale camera's zullen de camphone overleven

Dat is de stellige overtuiging van Heino Hilbig (nee, dit is geen fictieve naam), hoofd van de afdeling strategische marketing van Olympus in Europa.

De kwaliteit, gemeten in resolutie, van camphones wordt welliswaar steeds beter en er is een groep consumenten die uiteindelijk zullen kiezen voor het gemak van de combinatie tussen mobiele telefoon en digitale camera in één device, maar toch zullen de telefoons het vertrouwde fototoestel niet verdringen, aldus Heino.

Tot zover ben ik het nog met hem eens, maar daarna verliest de Duitse marketeer toch behoorlijk aan geloofwaardigheid.

Behalve het feit dat de producenten van digitale camera's ervoor zullen zorgen dat hun ontwikkeling minstens net zo hard vooruit zal blijven gaan als de concurrentie uit de telecomwereld ontleedt Heino Hilbig zijn wijsheid deels ook aan de toekomstige ontwerpen van mobiele telefoons.

Daarbij zijn volgens hem vooral de Science Fiction films van belang. In zijn eigen woorden: "Wat zie je daar namelijk? In elk geval geen mensen die foto's maken met hun mobiele telefoon. Logisch, want het toestel zal in z'n huidige vorm vast niet blijven bestaan. De telefoon wordt een bijna onzichtbaar knopje bij het oor, de mouw of op de borst, net als bij Star Trek, en krijgt misschien zelfs minder functies dan de huidige gsm. Het fototoestel zal ook veranderen, maar een apparaat dat in de eerste plaats bedoeld is om beelden mee vast te leggen, zal niet verdwijnen."

Het zal wel Heino, maar ik zie ook geen digitale camera's in Star Trek en wie zegt mij dat de communicators van Captain Kirk en Picard niet ook de beelden die zij met het blote oog waarnemen digitaal opslaan, nou ?!?Gerelateerde links:
Aantal camphones verdubbelt de komende 4 jaar
GSM wel succesvol als MP3 speler, niet als Camera
Tips voor betere camphone foto's
Nikon camera met WiFi?!
Camphone met 'steadyshot'
8MP camphone van Samsung
Camphone game vervangt paintball
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.