Nieuws
18 april 2006 - Ron Smeets

DigID veiliger dankzij SMS

Naar aanleiding van de kritiek die het GvIb uitte op de beveiligingsrisico's van onze digitale handtekening, de DigID, die we onder andere kunnen gebruiken voor het digitaal aanleveren van fiscale gegevens heeft de overheid besloten om, vooralsnog bij wijze van proef, elke DigID transactie te bevestigen met een SMS, zo meldt o.a. WebWereld.

"Als naam en wachtwoord uitlekken zijn de problemen voor de gebruiker. Als iemand anders je identiteit misbruikt moet jij dat herstellen. De overheid zit hooguit met imagoschade", aldus het GvIB.

Ontwikkelaars willen de beveiliging verbeteren door DigiD te koppelen aan een code die ze per sms krijgen toegestuurd. De Belastingdienst laat weten dat die methode 'zeker een optie is'.Gerelateerde links:
Mobiel bankieren hot in Korea
Betere beveiliging toekomstige GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.