Nieuws
19 mei 2011 - Ron Smeets

Diefstal Xperia Play voorraad blijkt marketing stunt

Eergisteren stuurde Vodafone Nieuw Zeeland een tweet de wereld in waarin men mededeelde dat de lancering van de Sony Ericsson Xperia Play in het land van de Kiwi's uitgesteld moest worden omdat de voorraad toestellen gestolen was.

Er werd zelfs een video (zie hieronder) online gezet waarop de inbreker te zien was, compleet met de vraag wie de dader herkende. De beloning voor de 'gouden tip'? Zes Xperia Play's en 5000 dollar. Welnu, inmiddels heeft Vodafone bekend gemaakt dat het om een marketingstunt ging.

Gezien de aandacht die de betreffende tweet de afgelopen twee dagen online gekregen heeft kun je wel stellen dat ze in hun opzet geslaagd zijn.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.